Recepte extreta del llibre «La cocina italiana de Jamie» del cuiner Jamie Oliver.


Ingredients (per 4-5 persones):

  • Un bon pollastre de pagès, tallat a vuitens.
  • Una ampolla de un bon vi negre. Un xic mes de mig litre per marinar el pollastre i la resta per el cuiner.
  • Unes branques de romaní.
  • Unes fulles de llorer.
  • Farina.
  • 4 dents d’all.
  • 4 ó 5 tomàquets.
  • 4 anxoves.
  • Olives negres desossades.
  • Sal i pebre.
  • Oli d’oliva verge extra.



Elaboració


Començarem marinant el pollastre en un recipient que preferentment no sigui de plàstic. Per això salpebrarem les peces de pollastre i las dipositarem al bol juntament amb una de les dents d’all pelat i xafat, les fulles de llorer i les branques de romaní i cobrirem tot amb el vi negre (quan millor sigui aquest, millor resultat obtindrem al plat, ja que posteriorment utilitzarem aquesta marinada per fer la salsa). Finalment, ho taparem amb paper film i ho desarem a la nevera unes hores o millor tota la nit.


Pollastre marinant







Retirarem el trossos de pollastre de la marinada, els assecarem be amb paper de cuina i els enfarinarem lleument espolsant amb les mans l’excés de farina que pugui quedar. Reservarem el liquid per utilitzar-lo posteriorment.

Pollastre després de passar la nit amb la marinada








Començarem a preparar la resta d’ingredients. Tallarem en rodetes fines les olives negres desossades, picarem finament els filets d’anxova, pelarem i laminarem les dents d’all i pelarem el tomàquet (que si fos necessari, l’escaldarem prèviament per facilitar el treure-li la pell).


Resta d’ingredients



Mise en place dels ingredients








Començarem fregint els trossos de pollastre en una cassola amb un bon raig d’oli verge d’oliva. 
   

Fregint el pollastre





Quan estiguin daurats els retirarem i a la mateixa cassola tirarem l’all laminat i abans de que s’ens cremi, hi afegirem l’anxova, les olives picades i el tomàquet tallat i pelat. 

Tot preparat per començar 







Deixarem que es faci tot plegat durant uns minuts i tornarem a introduir el pollastre a la cassola i abocarem el liquid de la marinada. Deixarem que bulli tot plegat uns cinc minuts i baixarem el foc o be l’acabarem de fer al forn amb la tapa posada a 180º durant una hora i mitja (aproximadament…). 


Ja al forn!

Quan hagi passat el temps de cocció, l’emplatarem acompanyat per unes patates fregides, per unes mongetes del Ganxet o per qualsevol altre guarnició que ens agradi.

El plat ja acabat
Un altre plat…