Llamber
Fusina, 5
08003 – Barcelona


Tel. 933 196 250


www.llamber.com

Molt havia sentit parlar d’aquest lloc des de que va obrir portes allà a finals del 2012 i sempre m’havia despertat curiositat aquesta cuina asturiana d’autor.


La localització… 


Situat al costat mateix del Born Centre Cultural, amb tot el bo i el dolent que això comporta, el local té un disseny molt trendy (per la data en que van obrir i per l’actual) amb sales diferenciades. A l’entrada, una barra amb una zona de taules altes i tamborets més informals, i al fons, la zona de restaurant amb taules «normals». 


Nosaltres aquell dia vam optar per la terrassa, doncs el dia així ho demanava i, de fet, va ser una petició expressa de la meva filla que m’acompanyava en aquesta ocasió. 


El servei…


Gratament sorprès vaig quedar d’entrada amb l’atenció que ens va dispensar la noia que ens va tocar. No sé si potser estava cansada de tractar amb la torba de turistes (altrament coneguts com guiris) però en escoltar que ens dirigíem a ella en català, van ser tot flors i violes.


La carta…


La seva carta està pensada 100% per compartir, que de fet va ser el que vam fer aquell dia. Formen part de la comunitat Slow Food apostant també pels productes de proximitat (encara que referències com la del Black Angus no sé jo si…). Tanmateix indiquen clarament els productes aptes per celíacs, així com les opcions vegetarianes i fins i tot veganes. 


També disposen d’un correcte menú de migdies de dilluns a divendres. 


La teca…


Com abans he comentat, les opcions triades van ser totes per a compartir, un cop descartades moltes coses que em venien molt de gust tastar però que eren impossibles de compartir amb la meva filla, doncs encara hi han plats o ingredients que no li agraden, com els formatges. Quina creu… 


En primer lloc, uns Bunyols de bacallà amb allioli de mel, eixuts a l’interior, tous i oliosos per fora i amb un fregit no gaire recomanable.


Bunyols de bacallà amb allioli de mel

Unes Croquetes casolanes (?) de pernil ibèric de gla (???¿¿¿) que ni casolanes (de V gama i de les normaletes) i al pernil ibèric ni se’l esperava. 


De fet, a la fotografia podreu veure unes que ni tan sols eren les de pernil, doncs van equivocar-se a la cuina i les van portar de formatge Gamoneu. Encara sort que la meva filla no era intolerant a la lactosa, que si no, encara me la maten… 


També per fixar-se és el detall del pa amb tomàquet que ens van servir. Feia molt de temps que no veia una aberració com aquesta de presentar-lo triturat per sobre. Terrible… 🙁


Croquetes casolanes de pernil ibèric de gla

Un cop passat l’ensurt dels dos primers plats, va arribar un Arròs negre amb sepionetes i allioli. Correcte l’arròs, saborós i al punt. I no em queixaré pas del punt de cocció dels sepionets, doncs era pràcticament inexistent. Gairebé cru, a mi ja m’agrada, però conec més d’una persona que els tornarien amb fàstic. 


Arròs negre amb sepionetes i allioli

El millor plat estava per arribar, i va ser una Morcilla amb calamarsons i suc rostit de la seva tinta. Tallada de forma transversal, amb talls tendres i gustosos de calamarsons i amb refrescants brots verds. Un plat impressionant de debò i que penso val una visita per si sol. 


Morcilla amb calamarsons i suc rostit de la seva tinta

I l’últim dels plats que vam compartir i que per quantitat potser ens sobrava, (ens van recomanar demanar uns tres plats per cap) va ser aquest Braó de porc ecològic amb bunyols de moniato i mini pastanagues amb Ras el Hanout.


Braó de porc ecològic amb bunyols de moniato i mini pastanagues amb Ras el Hanout


El mam…

I una garnatxa blanca de la D.O. Terra Alta anomenat Merian que no seria pas la meva elecció si tornés. A més, el factor multiplicador dels vins estava disparat fins a quasi x3. Lamentable… 

L’únic punt a favor, era la quantitat de vins a copes que oferien a la seva carta de vins.Els números…

Vam passar de les postres, anant directes als cafès i el compte va resultar per quasi 50 € per cap. Descomptant les begudes, uns 35 € per cap. No ho vaig trobar econòmic pel que ofereixen. 

I per concloure… 


En resum, un lloc massa turístic que pot estar bé per anar a compartir un parell de platets dels quals ja has sentit parlar o bé et recomana algú de fiar. És estrany, però vaig trobar molta diferència de qualitat entre uns plats i d’altres. Mentre els primers em van decebre del tot, els dos últims eren d’una gran qualitat i presentació.