Estevet
Valldonzella, 46
08001 – Barcelona


Tel. 933 024 186


www.restaurantestevet.comEn aquesta nova trobada dels 3(o+)aTaula, vam anar a elecció meva i redacció conjunta del post a càrrec del Ricard, a un dels cada cop menys habituals restaurants centenaris de Barcelona. 


Es tracta de l’antiga Fonda Navarro que data de finals del segle XIX, que va anar transformant-se fins a arribar a 1940 en què ja va adoptar l’actual format.  


Situat al barri del Raval, a poca distància del MACBA i del CCCB, ofereix una cuina tradicional catalana, amb una carta farcida de referències del nostre receptari més clàssic, sense concessions a cuines vingudes de fora. És habitual doncs, trobar-nos amb plats com cargols, esqueixada, canelons, espinacs a la catalana, cua de rap a la marinera, mandonguilles o fricandó, per citar uns quants exemples de la seva oferta.


A part, sempre ofereixen uns quants plats del dia segons mercat, i a l’hivern, no deixen d’oferir un cop a la setmana l’escudella i carn d’olla, tot fent país.


Com correspon habitualment a aquest llocs centenaris, la decoració és sòbria i clàssica, però almenys tenen la deferència de vestir les taules amb estovalles i tovallons de roba. La resta del parament, és en consonància amb la resta d’elements, senzilla però eficient. 


Nosaltres aquell dia vam anar a menú, tot i que no ho fem de forma habitual. Però és que en aquest lloc, el menú del dia amb un cost de 24,50 € tot inclòs (i suplement de 7 € per algun plat extra), té tantes opcions per triar, que fa innecessari haver d’anar a la carta per poder triar diferents plats. 


Et permeten triar un entrant d’entre deu plats, un segon d’entre onze i amb la possibilitat d’ampliar-lo en un parell més amb suplement, com he comentat abans. 


La presentació no és pas un exercici de disseny per part seva, però les racions són més que generoses i asseguren que no marxi ningú amb gana de  casa seva


La carta de vins, no és gaire extensa pel que fa a referències del país, però és prou completa en el seu conjunt.


Dels plats triats, que podreu veure al post conjunt, el més aclamat va ser aquesta amanida de cap i pota, amb una mica de patata i una vinagreta de tàperes que li esqueia d’allò més bé.

I si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vam beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d’altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:

Estevet – by 3(o+) a Taula


En resum… un fidel exponent de la #cuinasensemariconades de la més ancestral de les nostres cuines. Plats contundents, amb racions generoses en un local clàssic i confortable amb un servei d’aquells de tota la vida que fan goig, només sentir-los parlar.