Cruix
Entença, 57
08015 – Barcelona


Tel.: 935 252 318


https://www.cruixrestaurant.com/es/cruix/
Nova trobada dels 3(o+)aTaula, aquest cop a un restaurant obert fa poc més d’un any i del qual havia escoltat molt bons comentaris. Tria a càrrec de l’Esther, així com la redacció del post conjunt per un canvi d’última hora. 

Es tracta d’un restaurant amb format bistrot fundat per dos joves que ni tan sols arriben a la trentena (un a la cuina i l’altre a la sala) amb una proposta que particularment em va semblar original i diferent del que últimament trobo a Barcelona. I un ja té un cert rodatge… 


Està situat a prop de la Plaça Espanya (Entença amb Gran Via) i ofereix una carta d’aquelles que d’entrada et sobta una mica, però quan acabes et penedeixes de no haver demanat tots els plats que hi figuren. I perquè dic que et sobta? Bàsicament pels noms inversemblants dels plats (Día Trist a la Platja, Curryoset, … ), que fan complicada la seva elecció i sobretot si no coneixes la seva cuina.

La seva carta está estructurada en quatre apartats: Barra Freda, Barra Calenta, Arrossos i Dolços. Tots els plats de petit format per poder demanar un mínim de 3 per comensal. 


A part, disposen d’un atractiu i complert menú de degustació per només 28 € que serà el culpable de fer-me tornar en breu.

Pel que fa a la sala: taules excessivament juntes i una insonorització no gaire aconseguida, poden arruinar una vetllada gastronòmicament perfecte, però això ja són percepcions i manies personals… 


Pel que fa al nivell dels plats feia temps que no gaudia d’aquesta manera, tant pel que fa a la cuina en sí, com per la presentació dels mateixos. Em van semblar d’una gran originalitat i amb uns sabors molt contrastats i encertats. 


Com a mostra, unes originals Croquetes Pato Pequin amb salsa hoisin i un punt de menta fresca. Però qualsevol dels plats valdria com a mostra… 🙂

I si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vam beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d’altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:


Cruix – by 3(o+) a Taula


Feia temps que no marcava un restaurant visitat amb la categoría de Restaurant ®, però penso que aquest, tant per originalitat dels plats com per qualitat de cuina, s’ho mereix amb escreix.