Ca L’Estrany
Camí de Coll de Port, 19
08348 Cabrils (Barcelona)


Tel. 937 507 066


www.calestrany.com






Encara que tenia unes quantes referències de llocs on anar a fer un bon arròs, va ser per casualitat que vaig preguntar a l’amic Ricard, el mateix dia que ell precisament el publicava al seu lloc web, i que podreu llegir si feu clic a Ca L’Estrany by Ricard Sampere. Quan saps que coincideixes en gustos amb una persona, no hase falta preguntar nada más… 


Ens va costar una mica de trobar, imagino que deuen haver fet alguna reforma o canvi de sentit en algun o alguns dels carrers del voltant. O almenys això em va indicar el GPS, que fins i tot em va obligar a fer un tros del camí al pàrquing en direcció contrària… 🙁


Un cop arribes al seu aparcament (detall important), ja t’adones que has arribat a un lloc de qualitat i notes que alguna cosa ja va bé. L’edifici que acull el restaurant, és una antiga masia del segle XV reformada fa ara uns quants anys. 


El primer que veus, és una acollidora terrassa amb una important capacitat, i que de fet va ser on vam fer l’àpat, doncs era un dinar de mitjans d’octubre, amb un sol que encara escalfava de valent. 


Taules d’alumini i vidre complementades amb còmodes cadires, grans para-sols blancs i làmpades In-Out d’exterior, li donen un aire de modernitat a la masia. 


Excel·lent i encantador el servei, que saben recomanar-te en funció dels teus desitjos del dia, tot i estranyar-se d’inici que no féssim el menú diari…


I és que aquest menú del dia, va ser el que vam veure que demanava la seva parròquia (fidel pel què vam deduir) de forma majoritària. Per 19,95 € (amb pa i vi inclosos), pots fer-te tot un festival, amb multitud d’opcions, poden fer per exemple un tàrtar de salmó de primer, un arròs marinera de segon i una mousse de trufa de postres.  

A més d’aquest obligat de tastar menú de migdia, ofereixen altres fórmules molt competitives (com la de nits o la de caps de setmana) a part de la carta i dels suggeriments i plats de temporada. 


Pel que fa al producte, i deixant de banda que toquen tots els pals, són molt recomanables els seus arrossos i la seva tonyina d’Arenys. 


Nosaltres, aquell dia vam fer carta, doncs anàvem amb la idea de fer un arròs d’espardenyes. I per obrir boca i mentre miràvem que més demanar, ens portaren uns molt bons seitons amb olives.


Finalment, ens vam decidir per un entrant lleuger (volíem si o si, un arrosset de principal) i així, vam compartir unes ostres Guillardeau





I va arribar l’arròs d’espardenyes, sec i solt, d’impecable factura, i en quantitat suficient per a un bon plat i per repetir un bocí al final, que és quan millor està el gra. Amb gambes, cloïsses, musclos, escamarlans i espardenyes. Dels bons arrossos que he tastat i gaudit. 





I com a postres, també vam compartir una bona selecció de formatges, amb algun altre que ens van portar a part i a posteriori.  





El vi triat per acompanyar l’àpat d’aquell dia va ser un Camins del Priorat. Un vi negre de la D.O.Q. Priorat, del celler Alvaro Palacios.


I el compte, que és el que veieu a continuació i que ara m’adono que es van descuidar de cobrar les postres… Tenint-los en compte, podríem dir què és un restaurant d’un preu mitjà de 40 € per cap sense begudes. I que pel conjunt que ofereix, per a mi és una molt bona RQP.





Segur que deuen existir uns quants bons restaurants per la zona del Maresme, i de fet, en tinc referències d’uns quants que intentaré anar coneixent. Però de moment, per a mi, aquest és un dels que més satisfacció m’han proporcionat per la qualitat de la cuina i el seu producte, l’amabilitat i eficiència del seu servei, i la comoditat i tranquil·litat de la sala i el seu entorn.


Un lloc que puc recomanar sense temor a equivocar-me.